ПОДДРЪЖКА НА БЕЛИТЕ ДЪСКИ

Препоръки за маркерите

-          Всички видове маркери, които се трият от суха повърхност  могат да бъдат използвани върху белите дъски, но за най- добра и сигурна поддръжка се препоръчват „Solvent based" маркери, които са с ниско ниво на мирис и които са агресивни към повърхността на дъската.

Ежедневна поддръжка

-          Препоръчва се за всички видове дъски. Цялостно почистване се прави с чиста, мека повърхност (парцалче), навлажнено в течност за почистване на бели дъски (спрей или пяна)

-          Изплаква се с чиста вода. Тази стъпка често е пренебрегвана, но е много важна.

-          Почистването да става със суха и чиста повърхност (парцалче)

-          Ако дъската се използва многократно и ежедневно, този вид почистване трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично. Необходимо е повторение на процедурата, ако по дъската са били оставяни непочистени следи от маркер за повече от 2 дни

Премахване на перманентен маркер

-          Бърз и лесен начин за премахването е да се пише върху перманентния маркер с маркер за сухо изтриване и след това да се изтрие по обичайния начин

-          Навлажнете чиста, суха повърхност (парцалче) с изопропил алкохол. Използват се малки количества

-          Изтрийте дъската с кръгови движения за премахване на остатъчните следи.

-          Изплакнете с чиста вода

-          Изсушавайте дъската с чиста суха повърхност (парцалче)

-          Повторете колкото е необходимо пъти, за да премахнете всички следи.  • Умишленото нарушаване на целостта на бялата дъска, разчертани по нея редове и др. нарушава гаранционните условия и ги счита за прекратени.

 


Описание и инструкция за работа с изделие „Пулт за лабораторни упражнения” в учебни кабинети по физика, електротехника и електроника

 

1.    Описание.

 

Пултът служи като основно спомагателно средство в часовете по физика, електротехника и електроника. Той е източник на различни напрежения за прав и променлив ток. Същият дава възможност за проследяване на ел.вериги чрез звуков и светлинен сигнали.Снабден е с електронен комбиниран уред за измерване на различни параметри : ток, напрежение, съпротивление, капацитет, изпробване на електронни елементи.

Всеки пулт обслужва маса с две учебни места. Захранването на всички маси е защитено посредством дефектнотокова  защита изключваща евентуално поражение при възникване на аварийна ситуация.

pult_fizika

1 – сигнални лампи, показващи наличие на напрежение ( 6 V, 12 V, 24 V, 36 V );

2 – букси с изходно напрежение ( ~ 6 V, 12 V, 24 V, 36 V );

3 – вход на изправителя ( схема Грец );

4 – изход на изправителя ( - и + );

5 – пробна лампа – 24 V;

6 – зумер – 12 V;

7 – предпазители за вериги : 6 V, 12 V, 24 V, 36 V и 220 V;

8 – авариен стоп – за бързо изключване на захранването;

9 – сигнална лампа за наличие на напрежение ( 220 V );

10 – електронен комбиниран уред;

11 – контакт „Шуко” ( 220 V )

 

2.    Инструкция за работа.

 

При подаване на захранващо напрежение ( ~ 220 V ) към изделието, светват сигнални лампи ( 9 и 1 ), което е индикация за нормалната работа. На буксите ( 2 ) има съответно изходно променливо напрежение : 6V, 12 V, 24 V и 36 V. С помощта на спомагателните кабели, се свързват буксите с желаното изходно напрежение ( 2 ) с входа на изправителя ( 3 ). На изхода на изправителя ( 4 ), се получава изправено подаденото променливо входно напрежение.

При включване на спомагателните кабели в букси ( 5 )  могат да се проследяват електрически вериги, като индикация за затваряне на веригата е светлинен сигнал на лампа ( 5 ). Напрежението на пробната лампа е 24 V.

При включване на спомагателните кабели в букси ( 6 )  могат да се проследяват електрически вериги, като индикация за затваряне на веригата е звуков сигнал от зумер ( 6 ). Напрежението на зумера е 12 V.

При натискане на „авариен  стоп” ( 8 ) изгасят всички  сигнални лампи ( 1 ) и съответно не се подава напрежение към букси ( 2, 3, 4, 5, 6 и контакт 11 ), като продължава да свети сигнална лампа ( 9 ), което е индикация, че има напрежение 220 V до „авариен  стоп” ( 8 ).

При отсъствие на захранващо напрежение    ( 220 V )     към изделието ( примерно изключен предпазител от главното ел.табло )    сигнална лампа ( 9 ) не свети.

За всяка верига : 6 V, 12 V, 24 V, 36 V и 220 V са предвидени предпазители тип  „миньон” ,   заредени с патрон   Imax= 5 A.

 

Към пулта се предлагат  два броя поялници работещи с U = 12 V, поставки за тях и комплект спомагателни кабели.

 

Пултът е изпълнен съобразно БДС и отговаря на всички изисквания на техническата безопасност.

 

 

 

 

 

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ФИРМА "ДЖЕРОНИМО" - ФИРМА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ПОЧИСТВАНЕ НА ДОМOВЕ, ОФИСИ, МАГАЗИНИ, ЗАВЕДЕНИЯ,БАНКИ,ХОТЕЛИ, ВИ ПРЕДЛАГАМЕ СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕТО И ПРАВИЛНАТА ПОДДРЪЖКА НА ВАШИТЕ МЕБЕЛИ, УРЕДИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА УСЛУГИТЕ НА ДЖЕРОНИМО МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ НА http://www.geronimo-bg.comПОЧИСТВАНЕ НА ДАМАСКА

Има модели мека мебел изработени с цип, което позволява свалянето на калъфа и лесното му изпиране дори и в перална машина. Трябва да се съблюдават температурата на пране и останалите инструкции за третиране на текстила дадени от съответния производител. Почистването с пара да се избягва тъй като уврежда тъканите. Същото важи и за почистващи препарати с абразивни частици. За повечето дамаски обикновените бебешки влажни кърпички вършат чудесна работа. Преди да пристъпите към почистване с препарат, който не сте използвали до момента, тествайте въздействието му върху скрита част от дивана (фотьойла) и изчакайте известно време за да видите реалния резултат върху дамаската.

Дамаските от полиестер и изкуствена кожа не се нуждаят от специални химични вещества за почистване. Ако сте решили да почиствате дамаската сами, то внимавайте да не наводните прекалено много текстила. Преди да употребите вода, нанесете мек миещ препарат (например веро) и след като приключите почистването се опитайте да абсорбирате колкоте е възможо повече вода от почистената дамаска. Колко често трябва да почиствате вашата мека мебел зависи от това как тя се третира. Диванът е любимо място за хранене на много хора, които обикновено оставят куп трохи (и не само) след себе си. При почистване на дивани и канапета е добре да се пазят от вода и металните части за да се предотврати ръждясването им.

Почистване на мека мебел
1.Най - слабото място на меката мебел е дамаската. Външния вид на вашия диван или кресло много зависи от правилното им поддържане. Ето няколко правила, които трябва да съблюдавате, за да изглеждат вашите мебели нови по - дълго време.Никога не перете дамаската в перална машина. Не чистете дамаската прекалено често с прахосмукачка. Вместо това ползвайте мека четка. Когато се налага да почистите петно с химически препарат, никога не го нанасяйте директно върху дамаската. По - добре поставете първо тънка материя и отгоре нанасете препарата.Не нанасяйте едновременно няколко различни почистващи средства.След обработката на петното, оставете дамаската да изсъхне по естествен начин. Единствено можете да попиете излишната влага с хартиена салфетка.В зависимост от петното обаче се прилагат различни способи за почистването им.
2.Кафе - Не се притеснявайте, петната от кафе излизат доста лесно. Замърсеният участък се обработва със сапун, забърсва се с влажна кърпа и се оставя да изсъхне.
3.Плодов сок - Приготвя се разтвор от амоняк и оцет. Нанася се върху петното ис е оставя са изсъхне.
4.Червено вино - Много хора смятат, че петната от червено вино не могат да се почистят. Съществува един колкото невероятен, толкова и прост начин за това. Мястото се поръсва обилно със сол и се оставя да абсорбира. Когато платът изсъхне, можете да отстраните солта с прахосмукачка или мека четка.
5.Бира - първо мястото се обработва със сапун и се оставя да изсъхне. Пригответе разтвор от 2 с.л.оцет и 1 литър вода. Поставете малко от разтвора върху петното и оставете да подейства известно време.
6.Дъвка - Ето и най - лесният начин. Поставете върху дъвката кубчета лед, направо както са във формата за лед. След като дъвката се втвърди, остържете я с тъп предмет. Накрая забършете с кърпа, напоена с метилов алкохол.
7.Кръв - Най - важното при тези петна е да се действа бързо. Ако кръвта още не е засъхнала, изперете само със студена вода.
8.Шоколад -става с топла вода и сапун. Подсушава се с кърпа.
9.Восък -първо натрошете на парченца и ги съберете с прахосмукачка. После се опитайте да почистите восъка, който неминуемо е останал в тъканта. За целта покрийте восъка с памучна кърпа и отгоре минете с гореща ютия.
10.Сладко, бонбони - Нанесете върху петното разтвор от вода, сапун и оцет. След като изсъхне изперете с гореща вода и оставете отново да изсъхне.
11.Кожените мебели са по принцип по - лесни за поддържане и с по - дълъг живот, но все пак изискват правилните грижи.Дръжте кожените мебели далече от източници на висока температура и от пряка слънчева светлина.Никога не използвайте почистващи препарати, които не са специално за кожа.Ако по невнимание разлеете някаква течност върху кожената мебел (чай, кафе, сок), веднага подсушете със суха кърпа. След това е задължително минете петното с мокра кърпа със сапун. Кожата трябва да изсъхне напълно. Ако разлеете течност, която съдържа мазнини, в никакъв случай не мокрете петното. Ползвайте само суха кърпа.

Поддръжка на мека мебел
Само ме вдигайте прах!Най-големият проблем на меката мебел е прахът,който прониква дълбоко в дамаската.Най-добре си изработете навик поне веднъж седмично да почиствате креслата и диваните с прахосмукачка,а на няколко седмици да изтупвате или изчетквате възглавниците им на балкона.Тапицирани с кожа възглавници се бършат от праха.

Еластичност на кожената тапицерия
За да не се напуква,кожата се нуждае от редовно освежаване.
6с.л.оцет
12с.л.ленен безир
Смесваме оцета и безира.Почистваме кожата с мека кърпа,която не оставя влакна.
Кожената тапицерия-красива завинаги
За старинни кожени мебели трябва да се използва този специален препарат.
1/2прясно мляко
1с.л.терпентин
ленено масло(грамажът зависи от големината на повърхността)
В хладкото мляко прибавяме терпентина и избърсваме тапицерията със сместа,след което пестеливо третираме с лененото масло.
Съвети за почистване на тапицерии
Тапицерията в бледи тонове ще засияе отново,ако се изтърка със студена оцетна вода.
Киселото зеле се отразява добре не само на хората,но и на меката мебел.Енергично натъркайте тапицерията със сок или листа от кисело зеле.Довършете с вода.

 

ПОЧИСТВАНЕ НА ДЪРВЕНИ ПОВЪРХНОСТИ
За да ги почистите, използвайте студен черен чай. Колкото по-тъмно е дървото, толкова по-силен чай можете да използвате и толкова по-дълго можете да го оставите да попива. След това подсушете с мека кърпа.

Поддържане на дървени подове
1.Поправете цепнетините,предпазети ги от разливане и увреждане.
2.Поставете изтривалки,влизайте с чисти обувки.
3.Използвайте меки четки.
4.Използвайте меката четка на прахосмукачката,за да не се драска пода.
5.Използвайте препарати препоръчани от производителя.
6.Използвайте много малко вода.
7.Използвайте микрофибърен моп-оставят много малко вода и влага на пода.
8.Не се разхождайте с твърди обувки или токчета.
9.Предпазете пода от храни,бонбони и дъвки.
10.Не използвайте непознати препарати.
11.Плъзгането на мебели,водят до драскотини.

Почистване на дървен фурнир
Тази политура е подходяща за всички видове фурнир,както и за други повърхности.
200 мл.зехтин
20 мл.лимонов сок
стъклено шишенце с коркова тапа
С фунийка сипваме зехтина и прецедения сок в шишенцето,което запушваме и разклащаме енергично.При нужда поръсваме памучен тампон с политурата и го покриваме с ленена кърпа.Полираме с кръгови движения през кърпата.Препаратът е годен няколко седмици.Преди употреба да се разклаща.

Почистване на Шкафове и работни плотове
Таваните на шкафове се почистват най-ефективно със смес от вода,оцет и калиев сапун.
Шкафовете трябва да се избърсват поне веднъж годишно с оцетна вода. Използвайте случая да измиете и рядко употребяваните предмети в тях.

 

ПРАВИЛНА ГРИЖА И ПОЧИСТВАНЕ НА ЛАКИРАНИТЕ МЕБЕЛИ
Лакираните мебели изискват по-специални грижи поради крехката си повърхност.В никакъв случай не бива да се почистват с абразивни или агресивни препарати.Нормално замърсените мебели се избърсват с гъба или кърпа,напоена със сапунена вода.Потъмнелите места заблестяват,ако се излъскат(с кръгообразни движения)с парче,потопено първо в спирт за горене,а после в ленено масло.ПОЧИСТВАНЕ НА ВЕЛОСИПЕД
Никога не използвайте вода. Почистете с конци,напоени със смес от машинно масло и газ.Използвайте четка ако не става някъде с конците.
Накрая излъскайте с вълнен парцал. Смажете велосипеда с финно машинно масло.

 

zabraneno_guba_2010_g_640_01Избягвайте поддръжката на каквито и да е повърхности изцяло с вода!

 

Независимо дали сте избрали нас заради това, че предлагаме една от най- многообразните гами като Кан Учтехспорт, спорт, Фирма за Спортни уреди от Ямбол, Русе, Пловдив, София за спорт и като представител на Спорт Депо, със стотици артикули като Бюро учителско ученическо едноместно двуместно Учителска маса Ученическа Едноместна Двуместна Триместна Училищна маса Учителски стол Директорско бюро Директорска маса Директорски стол друга мебел Учебна индустрия Учебен чин училищен Ученически Едноместен Двуместен  Производство мебел ученическа училищна Маси за целодневна детска градина ЦДГ Столчета Резервни седалки и облегалки Компютърни маси бюра Училищно обзавеждане Учебно Ученическо Оборудване Спортно Спортни съоръжения на зали салони Кабинет физика химия биология Трибуни Детски площадки Пързалки Люлки Катерушки Мишена за хвърляне в цел Плотове Шкафове Лека атлетика Гимнастика Волейбол Стойки Топки Баскетбол Табла Хандбал Стенни карти Класни дъски Магнитни Игри Конуси Всичко за училището Гирички Фитнес уреди Фитнес оборудване Шведска стена Шведска скамейка Скамейки Пейка Пясъчник Физкултурен салон Тенис на корт Бадминтон Федербал Чинове Уреди за бокс Чувал Ръкавици Круша Степер Щанги Лежанки Мултитренажор Гладиатор Бягащи пътеки Велоергометри Кростренажори Хърдел Препятствия Цвички Обръчи Кон Коза Трамплин Тояжки Щафетни палки 2.5 метра Греда 5 метра Предпазител Интерактивни дъски Аксесоари за учителя Спортни аксесоари Бодибилдинг Комбинирани уреди Цвички Знамена Знаме България Училище производител офис кабинет стая учебници конферентни пейки конферентна метал дърво класна стая ... Ние ще се постараем да Ви улесним максимално при вашия избор, при проектирането, оформянето на идеите ви, при доставките, при проблемите Ви и тяхното отстраняване... 

Company for sport, sports articles bureaus school schools teachers desk table double seats bench one seat seattable manufacturer office cabinet meeting tables conference chairs metal chairs workstations classroom equipment furniture file cupboards sector halls basketball stands white boards blackboards, for schools and kindergartens, for You!

 

Доставяме Бъдещето До Вашето Училище, Дом, Офис...! Yes, We KAN Sport!